Objavljeno: 01. 12. 2017.

INICIJACIJA U KRIYA YOGU. Oktobar 25-27 2019 godine.


KRIJA JOGA SEMINAR U BEOGRADU
25 - 27 Oktobar 2019

Jogačarija Klaudija Kremers

PARAMAHAMSA HARIHARANANDA (1907-2002)

Paramahamsa Hariharananda, među sledbenicima rado nazivan Baba, nosi u sebi čistu ljubav i pripada ne prekinutoj liniji velikih učitelja koji su postigli najviši jogistički stadijum -Nirvikalpa Samadi - stanje najvišeg blaženstva bez pulsa i daha. Kao učenik Šri Juktešvara i Paramahamse Joganande on širi Krija Jogu na Istok i Zapad. Njegova biografija je primer života punog predanosti i božanske svesnosti.

PARAMAHAMSA PRAGJANANANDA

Kao naslednik Paramahamse Hariharanande on neograničenom energijom i ljubavlju nastavlja misiju svog učitelja. U svakoj prilici  nas podseća i podstiče da smo u svakom dahu svi deo božanske celine. Svojim sopstvenim primerom Pragjanananda nam pokazuje da možemo,  putem redovnog i iskrenog praktikovanja Krija Joge,  postići zadovoljstvo i stanje božanske ljubavi, koju možemo preneti u svakodnevni život.

Šta je Krija  Joga?


Krija Joga je drevna tehnika meditacije koja je povezana sa svesnim načinom življenja. Kontrolom disanja, koncentracijom i zauzimanjem određenih položaja  tela,  uzdiže se iznad njega, iznad nemirnog uma i intelekta  i time razvija svesnost duše. Redovnim vežbanjem ove tehnike istovremeno se razvijaju telo, um, intelekt i duša.

Krija Joga nam donosi iskustvo unutrašnje svetlosti, vibracije i zvuka, podjednako  u meditaciji kao i  tokom dnevnih aktivnosti.

Praktikovanje Krija Joge nam obezbeđuje veću smirenost i unutrašnje zadovoljstvo. Jedno i drugo nam omogućavaju uspešan i harmoničan život.

Reči Kri i Ja potiču iz Sanskrita i imaju sledeće značenje. Krija Joga nas podučava da bilo koja akcija – Kri, ne može da se izvrši bez duše – Ja, koja boravi u nama, tačnije u telu. Krija je univerzalna duhovna veština i disciplina koja prevazilazi sve religijske i kulturne pojave.

Praktikovanjem Krija Joge osoba može postepeno da prevaziđe ego, emocije i vezanosti za svet, gde time dolazi do realizacije i iskustva da je život, u svoj svojoj suštini čist, božanski divan i pun mira. Više o Kriya Yogi.

Inicijacija


Oni koji žele da nauče  tehniku Krija Joge  moraju najpre biti inicirani od strane učitelja koji je i sam dobio inicijaciju od Paramahamse Hariharanande ili Paramahamse Pragjananande. Za vreme ceremonije inicijacije simbolično se čiste telo, um, čakre, kičmeni stub i naša čula.

Za inicijaciju je potrebno doneti sledeće darove:

·         5 cvetova ( predstavljaju naših pet čula )

·         5 plodova voća ( predstavljaju plodove svih naših akcija )

·         Donacija  ( simbolizuje fizičko telo )
Za donaciju se raspitajte na dole navedene kontakte. Nakon ceremonije inicijacije, tehnika Krija Joge  će biti podučavana vođenom meditacijom. Preporučujemo da se prisustvuje na najmanje tri vođene meditacije kako bi se tehnika naučila što ispravnije.

Budući da pri inicijaciji morate biti bosi, najbolje je da obučete sokne ili dokolenice da bi ih mogli na kratko skinuti za vreme inicijacije. Ukoliko nosite kontaktna sočiva skinite ih pre inicijacije.

Kako se praktikuje Krija Joga?


Tehnika Krija Joge se može praktikovati sedenjem na podu ili na stolici.  Krija Joga sadrži jednostavne pozicije tela i nakon inicijacije, vi je možete praktikovati kod kuće nasamo.

Postoje dva Kriya Yoga Centra i mnogo Kriya Yoga grupa širom Evrope, gde možete učestvovati u vođenim meditacijama ili vikend programima i seminarima.
 

Učitelji Krija JogeRajarshi Peter van Breukelen je šef  Kriya Yoga Centra u Sterksel-u, u Holandiji. Autorizovan je učitelj Krija Joge od 1982. godine.

Swami Mangalananda Giri je bila pod direktnim vođstvom od strane Paramahamsa Hariharananda-e i Paramahamsa Prajnanananda-e nakon što je uspešno završila studije medicine.

Yogacharya Christine Jacobsen je jedan od suosnivača  Kriya Yoga Centre-a u Beču, u Austriji. Ona podučava jogu od 1996. godine.

Yogacharya Claudia Cremers živi u  Kriya Yoga Centru u Šterksel-u, u Holandiji. Završila je Pravo, studirala je muziku, proučavala religije i predavač je na mnogim seminarima širom sveta.

Yogacharya Petra Helwig živi u Holandiji, udata je i ima dvoje dece. Bila je učiteljica plesa i inicira u Krija Jogu od 2007. godine.

Yogacharya Uschi Schmidtke je upoznala  Paramahamsa Hariharananda-u  1995. godine, i to je bio susret koji je predstavljao prekretnicu u njenom životu. Živi i boravi u Kriya Yoga centru u Beču u Austriji.

Seminar u Beogradu, Srbija, 25. Oktobar – 27. Oktobar 2019, sa Jogačarijom Klaudijom Kremers


 

  Petak, 25.
Oktobar  2019

19:30               Uvodno predavanje.   Nakon uvodnog predavanja održaće se vođena meditacija.Uvodnom predavanju mogu prisustvovati svi zainteresovani i ulaz je slobodan.

Subota, 26.
Oktobar  2019

09:00 – 12:00      Inicijacija i meditacija
16:00 – 17:30      Objašnjenje tehnike, Pitanja i Odgovori
17.30 – 18.30      Meditacija

Nedelja, 27.
Oktobar  2019

08:00 – 10.00      Meditacija, Pitanja i Odgovori
10:00 – 11.00      Meditacija*** Samo inicirani u liniju Krija Joge Paramahamse Hariharanande i Paramahamse Prajnananande mogu učestvovati u meditaciji i na časovima tehnike kriye. ***

Program Krija Joge
Adresa: Seminar će biti održan na adresi koja će biti dostavljena prijavljenim učesnicima.
www.krijayoga.rs

Participacija ( za one koji su već inicirani ):

Seminar u Beogradu finansira se donacijama/prilozima i organizuju ih volonteri. Donacija je simboličan iznos.  ( cena sa kojom mogu da učestvuju samo oni koji su inicirani bilo da je čitav program tokom vikenda ili pojedinačan dan )

Praktična uputstva u vezi seminara:


Učiteljica Klaudija Kremers vodi seminar na engleskom jeziku i sve se odmah prevodi na srpski jezik, tako da svi prisutni mogu nesmetano da prate i uvodno predavanje i ceo seminar.


Pet svežih cvetova koje donosite mogu biti isti ili različiti. Ne moraju biti skupi. Važno je da se vama dopadaju.

Pet plodova voća koje donosite mogu biti isti ili različiti. Izbegavajte voće koje je previše veliko i teško.

Ukoliko želite ponesite sa sobom pribor za jelo, tanjire, vegeterijansku hranu koja će biti zajednička sa onima koji žele da ostanu tokom pauze za ručak u Subotu. (Ovo je neobavezno).

Molimo vas ponesite sa sobom na čemu možete da sedite,  neku prostirku za jogu. Preporučujemo laganu i udobnu odeću.

Poželjno je da stignete pre početka predavanja i inicijacije najmanje 15-tak minuta da bi se pripremili.

Obavezno isključite vaše mobilne telefone tokom seminara.

Informacija i RegistracijaGrupa Krija Joge Beograda


Anđelka Tomasević
Telefon: +381/64 16 61 818
Email: andjelka.tomasevic@pesting.org.rs

Cecilia Gonzalez
Telefon: +381/63 326 373
Email: chechagon@hotmail.com
 


Prijava za Krija Joga Inicijaciju 2019 god.


datum održavanja: 25.Oktobar - 27. Oktobar