Objavljeno: 01. 12. 2017.

INICIJACIJA U KRIYA YOGU. Oktobar 28 -30. 2022. godine.


Seminar u Beogradu, Srbija, 28 - 30. oktobar 2022.

Swami Chidrupananda Giri

Petak, 28. oktobar  2022

19:00-20:30 Uvodno predavanje. Nakon uvodnog predavanja održaće se vođena meditacija. Uvodnom predavanju mogu prisustvovati svi zainteresovani i ulaz je slobodan.

Subota, 29. o
ktobar  2022

08:30 - 09:00       Registracija
09:00 – 12:00      Krija inicijacija
15:00 – 16:45      Objašnjenje Krija joga tehnike
17.00 – 18.00      Meditacija

Nedelja, 30. o
ktobar  2022

09:00 – 10.15      Obnavljanje tehnike Krija joge
10:30 – 11.00      Duhovno predavanje
11:00 - 12:00       Meditacija
14:00 - 14:45       Pitanja i odgovori
15:00 - 16:00       Meditacija

Lokacija uvodnog predavanja (petak): Zeleni venac 11, Interfon 2 Toma; ugao Kraljice Natalije i Kamenicke, Beograd
Lokacija seminara (subota i nedelja): Genex kula, Narodnih heroja 41, ulaz B, Novi Beograd 
Kontakt telefoni: 
064 1661818 Anđelka
069 1907772 Božidar
064 1104911 Ananda


*** Samo inicirani u liniju Krija Joge Paramahamse Hariharanande i Paramahamse Prajnananande mogu učestvovati u meditaciji i na časovima tehnike krije. ***

PARAMAHAMSA HARIHARANANDA (1907-2002)
Paramahamsa Hariharananda, među sledbenicima rado nazivan Baba, nosi u sebi čistu ljubav i pripada ne prekinutoj liniji velikih učitelja koji su postigli najviši jogistički stadijum -Nirvikalpa Samadi - stanje najvišeg blaženstva bez pulsa i daha. Kao učenik Šri Juktešvara i Paramahamse Joganande on širi Krija Jogu na Istok i Zapad. Njegova biografija je primer života punog predanosti i božanske svesnosti.

PARAMAHAMSA PRAGJANANANDA 
Kao naslednik Paramahamse Hariharanande on neograničenom energijom i ljubavlju nastavlja misiju svog učitelja. U svakoj prilici  nas podseća i podstiče da smo u svakom dahu svi deo božanske celine. Svojim sopstvenim primerom Pragjanananda nam pokazuje da možemo,  putem redovnog i iskrenog praktikovanja Krija Joge,  postići zadovoljstvo i stanje božanske ljubavi, koju možemo preneti u svakodnevni život.

SWAMI CHIDRUPANANDA GIRI 
Swami Chidrupananda je rođen i odrastao u Nemačkoj. U mladosti je radio kao elektromehaničar za bezbednost telekomunikacija za veliku železničku korporaciju u Nemačkoj. Kako je bio tragalac za istinom, pročitao je knjigu 'Krija joga' od Paramahamse Hariharanande. Nakon toga je pohađao Krija joga program u junu 2000 u ašramu u Tatendorfu, Austrija gde se susreo sa Paramahamsom Prajnananandom i dobio Krija inicijaciju od njega. 
Već sledeće godine je putovao u Ameriku da upozna svog Gurudeva, Paramahamsa Hariharanandu, u Krija joga institut, u Homstedu, Floridi. Nakon što je završio Prvi rezidencijalni bramačari kurs 2002. godine, u Hariharananda Gurukulamu, u Baligaiju, Orisa, Indija, pridružio se ašramu u Tatendorfu, centru Krija joge. Kao bramačari, provodio je vreme u ašramima u Beču i Majamiju nekoliko godina. 2006. godine se preselio u Homsted, Floridu da bi se pridružio ašramu 'Majčinski centar', institutu Krija joge. 
2012. godine ga je njegov Guruđi Paramahamsa Prajnanananda zamonašio u Hariharananda Gurukulamu. Gujuđi mu je dao ime Chidrupananda što znači svesnost u formi blaženstva. 
Sada je swami Chidrupananda Giri monah u ašramu 'Majčinski centar', institut Krija joge, u Homstedu, Florida. Drži programe i širi Krija jogu kroz Ameriku. Takodje je autorizovan da inicira tragaoce u drevni duhovni put Krija joge. 

Šta je Krija  Joga?

Krija Joga je drevna tehnika meditacije koja je povezana sa svesnim načinom življenja. Kontrolom disanja, koncentracijom i zauzimanjem određenih položaja  tela,  uzdiže se iznad njega, iznad nemirnog uma i intelekta  i time razvija svesnost duše. Redovnim vežbanjem ove tehnike istovremeno se razvijaju telo, um, intelekt i duša.

Krija Joga nam donosi iskustvo unutrašnje svetlosti, vibracije i zvuka, podjednako  u meditaciji kao i  tokom dnevnih aktivnosti.

Praktikovanje Krija Joge nam obezbeđuje veću smirenost i unutrašnje zadovoljstvo. Jedno i drugo nam omogućavaju uspešan i harmoničan život.

Reči Kri i Ja potiču iz Sanskrita i imaju sledeće značenje. Krija Joga nas podučava da bilo koja akcija – Kri, ne može da se izvrši bez duše – Ja, koja boravi u nama, tačnije u telu. Krija je univerzalna duhovna veština i disciplina koja prevazilazi sve religijske i kulturne pojave.

Praktikovanjem Krija Joge osoba može postepeno da prevaziđe ego, emocije i vezanosti za svet, gde time dolazi do realizacije i iskustva da je život, u svoj svojoj suštini čist, božanski divan i pun mira. Više o Kriya Yogi.

Inicijacija

Oni koji žele da nauče  tehniku Krija Joge  moraju najpre biti inicirani od strane učitelja koji je i sam dobio inicijaciju od Paramahamse Hariharanande ili Paramahamse Pragjananande. Za vreme ceremonije inicijacije simbolično se čiste telo, um, čakre, kičmeni stub i naša čula.

Za inicijaciju je potrebno doneti sledeće darove:

·         5 cvetova ( predstavljaju naših pet čula )

·         5 plodova voća ( predstavljaju plodove svih naših akcija )

·         Donacija  ( simbolizuje fizičko telo ) - 50 Eura




Za donaciju se raspitajte na dole navedene kontakte. Nakon ceremonije inicijacije, tehnika Krija Joge  će biti podučavana vođenom meditacijom. Preporučujemo da se prisustvuje na najmanje tri vođene meditacije kako bi se tehnika naučila što ispravnije.

Budući da pri inicijaciji morate biti bosi, najbolje je da obučete sokne ili dokolenice da bi ih mogli na kratko skinuti za vreme inicijacije. Ukoliko nosite kontaktna sočiva skinite ih pre inicijacije.

Kako se praktikuje Krija Joga?

Tehnika Krija Joge se može praktikovati sedenjem na podu ili na stolici.  Krija Joga sadrži jednostavne pozicije tela i nakon inicijacije, vi je možete praktikovati kod kuće nasamo.

Postoje dva Kriya Yoga Centra i mnogo Kriya Yoga grupa širom Evrope, gde možete učestvovati u vođenim meditacijama ili vikend programima i seminarima.
 

Participacija ( za one koji su već inicirani ): 25 Eura

Seminar u Beogradu finansira se donacijama/prilozima i organizuju ih volonteri. Donacija je simboličan iznos.  ( cena sa kojom mogu da učestvuju samo oni koji su inicirani bilo da je čitav program tokom vikenda ili pojedinačan dan )

Praktična uputstva u vezi seminara:

Učitelj Swami Chidrupananda Giri vodi seminar na engleskom jeziku i sve se odmah prevodi na srpski jezik, tako da svi prisutni mogu nesmetano da prate i uvodno predavanje i ceo seminar.

Pet svežih cvetova koje donosite mogu biti isti ili različiti. Ne moraju biti skupi. Važno je da se vama dopadaju.

Pet plodova voća koje donosite mogu biti isti ili različiti. Izbegavajte voće koje je previše veliko i teško.

Ukoliko želite ponesite sa sobom pribor za jelo, tanjire, vegeterijansku hranu koja će biti zajednička sa onima koji žele da ostanu tokom pauze za ručak u Subotu. (Ovo je neobavezno).

Molimo vas ponesite sa sobom na čemu možete da sedite,  neku prostirku za jogu. Preporučujemo laganu i udobnu odeću.

Poželjno je da stignete pre početka predavanja i inicijacije najmanje 15-tak minuta da bi se pripremili.

Obavezno isključite vaše mobilne telefone tokom seminara.


Učitelji Krija Joge

Rajarshi Peter van Breukelen je šef  Kriya Yoga Centra u Sterksel-u, u Holandiji. Autorizovan je učitelj Krija Joge od 1982. godine.

Swami Paripurnananda Giri je upoznao Paramahamsa Hariharanandu 1995 godine, a godinu dana kasnije iniciran je u Kriya Jogu. Živi u Indiji. Putuje i drži predavanja učeći Kriya Jogu.

Swami Mangalananda Giri je bila pod direktnim vođstvom od strane Paramahamsa Hariharananda-e i Paramahamsa Prajnanananda-e nakon što je uspešno završila studije medicine.

Yogacharya Christine Jacobsen je jedan od suosnivača  Kriya Yoga Centre-a u Beču, u Austriji. Ona podučava jogu od 1996. godine.

Yogacharya Claudia Cremers živi u  Kriya Yoga Centru u Šterksel-u, u Holandiji. Završila je Pravo, studirala je muziku, proučavala religije i predavač je na mnogim seminarima širom sveta.

Yogacharya Petra Helwig živi u Holandiji, udata je i ima dvoje dece. Bila je učiteljica plesa i inicira u Krija Jogu od 2007. godine.

Yogacharya Uschi Schmidtke je upoznala  Paramahamsa Hariharananda-u  1995. godine, i to je bio susret koji je predstavljao prekretnicu u njenom životu. Živi i boravi u Kriya Yoga centru u Beču u Austriji.


Informacije i Registracija

Grupa Krija Joge Beograda

Andjelka Tomašević
Telefon: +381/64 16 618 18
Email:
andjelka.tomasevic@pesting.org.rs

Bozidar
Telefon: +381/69 19 077 72

Ananda
Telefon: +381/64 11 049 11


Prijava za Krija Joga Inicijaciju 2022 god.


datum održavanja: 28. - 30.  oktobar 2022