Objavljeno: 23. 11. 2016.

Astralni svet

Dok ne spoznaš svoju pravu duhovnu prirodu povezanu sa tom Božanskom Kreativnom Silom, često se zapitaš kakva je misterija ova život? Danas si ovde, a sutra te nema. Kada predješ tu granicu života posle smrti, ceo ovaj svet će postati kao san za tebe. Ne tuguješ kada moraš da promeniš dotrajali kaput koji si nosio, kako je onda glupo misliti da će ovo telo "ogrtač" tvoje duše biti večno. Sada ti se čini stvarnim/trajnim ali će i ono jednoga dana nestati.

Kada se to desi, gde će tvoja duša otići? Otići će u astralni svet u "nebesko" carstvo svetlosti i neuništivog života, carstvo vibratorne životne energije sakrivene iza vela grubog materijalnog univerzuma.

"Svetlost je prava suština svega. Ova Zemlja nije "zemlja" kako je vidite, ona je svetlo.

Paramahamsa Jogananda

Tvoja prava priroda


Iz astralnog sveta dolazimo kada se rodimo i tamo ćemo se vratiti u trenutku smrti. Neko me je pitao zašto bi smo se sada trebali povezati sa astralnim svetom? Na to sam odgovorio:"Zato što ćeš tamo shvatiti slobodu svoje prave prirode. Na početku si tamo bio duša maskirana u astralnoj formi. Pošto sada više nisi tamo, a izgubio si i sećanje na to, to je uzrok sve tvoje trenutne bede." Ulaskom u taj drugi svet, učimo uzroke i lečimo sve patnje i bolesti. Otkrivamo tajnu našeg postojanja. Šta se dešava posle smrti i gde smo bili pre rodjenja. Kao i kako da živimo u materijalnom svetu, a da ne izgubimo Božansku vezu.

Ovaj svet ima mnogo ograničenja, a astralni svet ih nema. Kada duša napusti ekspanzivnost astralnog sveta da bi se rodila na zemlji, ta ljudska beba se nadje ograničena i zatvorena u majčinoj utrobi i želi da izadje iz nje ali ne može. Mora da čeka devet meseci. Onda je podvrguta bespomoćnosti detinjstva. Kako raste u adolescenciji čovek se mora izboriti sa strastima i emocijama koje, ako ne nauči da kontroliše, će mu prouzrokovati razne vrste patnji. Onda sklopi brak, bori se da izdržava svoju porodicu i verovatno je srećan neko vreme ali kako postane stariji pojave se zdravstveni problemi sa fizičkim telom i na kraju umre. Svakoga dana ova drama se odigrava u životu svakog smrtnika u manjim varijacija ali i pored toga on smatra ovaj svet najpoželjnijim. Ipak, nije tako!

Kada bi mogao da spoznaš astralni svet znao bi da je beskrajno realniji od ove zemaljske-ravni, koja je samo inertna materija bez životne snage astralnog sveta koji je podupire. Materijalni svet je samo senka te više, finije dimenzije stvarnosti. Ovaj svet je samo rezultat/posledica astralnog sveta. Skice svega u fizičkom svemiru su astralno zamišljeni. Svi oblici i sile u prirodi, uključujući i složeno ljudsko telo su prvi put nastali u toj oblasti (kauzalnoj) gde Božije ideje postaju stvarne/vidljive u formi nebeske svetlosti i vibracije energije. Zatim se materijalizuju u fizičkoj formi iz etra. Astralno telo čoveka kao i astralne kopije svega u prirodi su mnogo lepši, življi i bolje odražavaju harmoniju i perfekciju savršenstva Božanskog Stvoritelja, nego što opažamo kada je naša svest ograničena sa materijom.

Astralni svet nije krajnje oslobadjajuće iskustvo. Duša postiže potpuni uspon samo kroz realizaciju svog jedinstva sa samim Stvoriteljem. Ipak, napredak duše počinje sa naporima da se oslobodi zablude materijalnog ropstva - percepcijom njenog finijeg astralnog postojanja. Naučite da sada budete uzvišeniji, indentifikujući se sa svojim astralnim sobom i njegovom vezom sa astalnim svetom.

Kako doći do tog astralnog sveta? U mislima ti si uvek tamo ali pošto si toliko identifikovan sa fizičkom percepcijom svojih misli, astralni svet koji podupire/oživlajava te misli i percepciju nije stvaran za tebe. Tvoja duša boravi tamo svake noći dok spavaš ali ti nisi toga svestan. Samo za kratko vreme budnosti je duša u materijalnom okruženju. Ostatak vremena je u astralnom. Kada god koristiš podsvesni um, sanjanjem ili upotrebom svoje kreativne snage vizije i vizuelizacije, ti si u izvesnoj meri u astralnom svetu. Dakle, nije pitanje kako stići tamo, jer ti si uvek tu! Nesvesno, povezan si sa astralnim izvorom iz kojeg život, inteligencija i senzorna iskustva tvog fizičkog tela stalno teku. Ti deluješ iz astralnog sveta, bez obzira što misliš da si fizičko biće koje zavisi od materijalnog sveta, to ipak nije istina! Treba da se upoznaš sa pravim centrom/uzrokom svog delovanja.

Predpostavimo da imate dve kuće. Jednu u nehigijenskom naselju gde je stalno nemir i vode se borbe i drugu u prelepom delu grada gde postoji red i harmonija. Kada odete svojoj boljoj kući, naći ćete mir i zadovoljstvo. To je ono šta vas ja pozivam. Živite u svesti svog finijeg astralnog tela, a ne u "prljavom" fizičkom.


Portal do astralnog sveta: Meditacija


Dokle god si rob zahtevima fizičkog tela, dotle si u nevolji, velikoj nevolji. Zašto si toliko vezan za telo? Samo zato što si ti to tako izabrao! Meditacija, nije ništa čarobno, to je prirodan proces ukidanja vezanosti za telo i prenos svesti na duhovnu stranu tvoje prirode. Meditiramo ne samo za mir, radost i sreću koju ona donosi , nego i da se oslobodimo ograničenja materijalnog postojanja.

Post credits: