Objavljeno: 12. 11. 2016.

Paramahamsa Prajnanananda



"Tamo gde je konstantna percepcija jedinstva, ljubav neće biti manifestovana samo prema Bogu, okeanu, nego i prema svakom talasu tog okeana.(celoj Božanskoj kreaciji) "

Paramahamsa Prajnanananda - Sacred Teachings of the Kriya Yoga Masters

Paramahamsa Prajnanananda je rodjen 1960 godine. Nasledio je Hariharanandu na čijim je stopalima dostigao stanje Kosmičkog Jedinstva. On je razvio duboko razumevanje različitih Indijskih spisa kao što su Vede i Upanišade, a ima detaljno znanje i o Bibliji, Tori i Kuranu. Takodje je napisao dosta knjiga na temu duhovnosti i Krija Joge. Jedanaest godina je predavao ekonomiju na univerzitetu Cuttak u Indiji, a 1995 god. ga je Hariharananda zamonašio tj. postao je Svami. On mu je kasnije dodelio i najvišu titulu koju jedan monah može da dobije, a to je Paramahamsa.

Više od dvadeset godina je Paramahamsa Prajnanananda putovao po celom svetu i držao predavanja, davao instrukcije o Krija Jogi i na različite načine pomagao svojim učenicima na duhovnom putu. On je poznat i po mnogim socijalnim projektima koje je uspeo da realizuje. On ima samo jednu poruku, a to je poruka ljubavi. Bio je pokretačka snaga prilikom osnivanja nekoliko Krija Joga centara, medju kojima je i prelepi ašram u blizini Puri-ja (Balighai), prebivalište mahasamadi hrama Paramahamse Hariharanande.