Objavljeno: 01. 01. 2017.

Krija Joga : Inicijacija 2017 god.


"Krija Joga je nauka o kontroli životne energije - prane. Krija tehnika aktivira astralne energetske centre na kičmenom stubu. Krija joga ubrzava duhovni razvoj praktičara i pomaže mu da postigne stanje dubokog spokoja i zajednice sa Stvoriteljem."

Swami Satyananda
Krija Joga (Spinal Breathing) je drevni sistem Joge koji je oživeo u modernom dobu Mahavatar Babaji kroz svog učenika Lahirija Mahašaju. Krija Joga sistem meditacije je postao popularan na Zapadu zahvaljujući Paramahamsa Joganandinoj knjizi "Autobiografija jednog jogija" kao i kroz njegova predavanja o Krija Jogi i Seminarima/Inicijacijama koje je držao u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji početkom 20. veka. Krija joga sistem meditacije se sastoji od nekoliko nivoa kičmenog disanja, a ova tehnika je namenjena da naglo ubrza duhovni razvoj i produbi duboko stanje mirnoće i zajedništva sa Stvoriteljem. Krija jogu može da praktikuje bilo ko bez obzira na uzrast, pol, veru i slično. Pogodna je i za starije i manje fleksibilne ljude jer se meditirati može i sedeći u stolici.


Neprekinuta linija direktnog prenosa tehnike Krija Joge sa učitelja na učenika


Učenik mora da primi inicijaciju u autentičnu Krija Jogu direktno od Paramahamse Prajnananande (čita se Pragnanande) ili od nekog od njegovih ovlašćenih jogačarija (učitelja Krija Joge). Ne postoje dopisni kursevi u organizaciji Krija Joga International.


Prisustvovanje Krija Joga seminaru/inicjaciji


Krija Joga program se sastoji od uvodnog predavanja, zatim inicijacije u autentičnu krija joga tehniku od strane ovlašćenih učitelja i najmanje 3 prisustvovanja grupnoj vodjenoj meditaciji pod nadzorom učitelja da bi se tehnika Krija Joga meditacije pravilno naučila. Nakon toga učenici su osposobljeni da vežbaju redovno sami kod kuće.


Sveto uputstvo: Tradicija Krija Joga pročišćavanja i ceremonija blagoslova


Drevna tradicija učenja kraljevske nauke Krija Joga meditacije počinje sa pročišćavanjem. Učenici učestvuju u svetoj ceremoniji u kojoj se pročišćuju kičma i telo. Svaki učenik je iniciran na individualnoj osnovi kroz direktan fizički kontakt sa nekim od učitelja ove Krija Joga linije. Učitelj direktno uliva trostruke božanske kvalitete zvuk, vibraciju i svetlo u iniciranog. Kroz ovaj proces duhovni tragalac uči da sagleda unutrašnje svetlo duše, čuje božanski zvuk AUM i oseti božansku vibraciju svuda po telu. Učitelj tokom ceremonije izgovara svete mantre uz objašnjenje na srpskom jeziku.
Na početku ceremonije, uče se osnovne tehnike za umirivanje uma da bi se učenik pripremio za infuziju Božanske energije. Inicijacija u Sveti tok Božanske Svesti se postiže prevazilaženjem unutrašnjeg brbljanja uma. Kada se misaoni proces umiri moguće je spojiti se sa Božanskim u obliku zvuka, vibracije i svetla.

Krija Joga seminar i inicijaciju novih učenika će voditi ovlašćeni instruktror Klaudija KremersKlaudija Kremers je rođena u Holandiji, studirala je muziku i pravne nauke u Amsterdamu i Parizu. 1987. godine inicirana je u Krija jogu, a 1990. godine sreće Paramahamsu Hariharanandu. Sa njim provodi 12 godina putujući po svetu. Od maja 2007. ovlašćena je da prenosi Krija joga tehniku i da inicira nove učenike.

Prijava za Krija Joga Seminar i Inicijaciju novih učenika


Naredni Krija Joga Seminar/Inicijacija u organizaciji "Kriya Yoga International" će biti održani od 29. septembra do 01. oktobra 2017 god. u Beogradu u City Hotelu! (prekoputa Glavne Željezničke stanice u Beogradu).

Petak, 29. septembar
19:30-21:30  Uvodno predavanje  Sala za sastanke (Meeting room)   
Uvodnom predavanju mogu prisustvovati svi zainteresovani, ulaz je slobodan. Posle predavanja predviđena je kraća meditacija.

Subota, 30. septembar          
Sala Beograd  (Belgrade hall)
09:00 – 13:00      Inicijacija u tehniku meditacije Krija joge
16:00 – 19:00      Objašnjenje tehnike meditacije Krija joge

Nedelja, 1. oktobar          
Sala za sastanke (Meeting room)  
08:00 - 9:30    Meditacija i kratka pitanja i odgovori
10:00 -            Meditacija (vežbanje tehnike Krija joga meditacije uz CD)
Seminar se završava oko 13 časova.       Po završetku Seminara postoji mogućnost organizovanja zajedničkog ručka  (za one koji žele).

INICIJACIJA
Oni koji žele naučiti Krija joga tehniku moraju najpre biti inicirani od učitelja koji je i sam dobio inicijaciju od Paramahamse Hariharanande ili Paramahamse Pragjananande. Za vreme ceremonije inicijacije simbolično se čiste telo, kičmeni stub i naša čula.
Za inicijaciju je potrebno doneti:
- 5 cvetova
- 5 plodova voća
- 75 Evra
Budući da pri inicijaciji morate biti bosi, najbolje je da obujete sokne ili dokolenice da bi ih mogli na kratko skinuti za vreme ceremonije. Ukoliko nosite kontaktna sočiva skinite ih pre inicijacije.

Novoinicirani bi trebali prisustvovati na najmanje tri meditacije za vreme programa kako bi mogli bolje naučiti tehniku. Molimo vas da dođete na vreme u salu, najbolje desetak minute pre inicijacije i pre meditacije. Takođe vas molimo da ponesete sa sobom nešto na čemu možete sedeti (joga prostirka, jastuče, ćebe i slično).

Prijava za Krija Joga Inicijaciju 2017 god.


datum održavanja: 29. septembar - 01. oktobar